“Elk Nelson-avontuur nodigt kleine avonturiers uit om op ontdekking te gaan en laat ook volwassenen opnieuw heel even met een verraste, nieuwsgierige blik naar de wereld te kijken.”

Bij Nelson geloven we dat kinderen nieuwsgierig zijn naar de wereld om hen heen. Ze willen die wereld begrijpen, in vraag stellen, ontdekken en verkennen.  

Het is aan ons om dat mogelijk te maken. Om het avontuur boeiend en interessant te houden.

Avonturen in pakketformaat

Onze bouwpakketten, -sets, -kits, -dozen – what’s in a name? – zijn telkens avonturen die een speelse ontdekkingstocht vorm en inhoud geven. Ze laten toe dat kleine (en natuurlijk ook grotere) kinderen op een boeiende, zelfstandige manier kunnen en mogen experimenteren, proberen en ondervinden.

Met een handleiding én een boeiende inhoud wordt ‘leren’ aangenaam en speels.

De perfecte quality time

Samen met veel ouders vinden wij het belangrijk om educatieve, technische en creatieve vaardigheden bij kinderen te stimuleren en te faciliteren. We geloven dat de fantasie van kinderen in een open opdracht maximaal uitgedaagd wordt, zolang ‘open’ niet hetzelfde is als ‘stuurloos’. Vandaar dat elk pakket ook voldoende begeleiding, instructies en ondersteuning biedt.

En daarnaast nodigt elk Nelson-avontuur behalve de jeugd ook de volwassenen uit om opnieuw heel even met een verraste, nieuwsgierige blik naar de wereld te kijken.

Niels | Founder

"Hey! Ik ben Niels, een gepassioneerde tech-liefhebber. Mijn levenslange fascinatie voor techniek leidde naar een Master in de Elektromechanica en de wetenschap dat ik mijn passie wilde delen.

In 2021 ontstond het idee om kinderen op een speelse manier technisch en creatief uit te dagen. Twee jaar later werd Nelson geboren.

Bij Nelson kan ik mijn technisch ei volledig kwijt. Als drijvende kracht achter het bedrijf zorg ik ervoor dat alles op wieltjes
loopt en draag ik bij aan de ontwikkeling van nieuwe bouwpakketten en avonturen.

In mijn vrije tijd ben ik een grote muziekfan én sportliefhebber.

Ik ben persoonlijk gek op de 'Led there be Light' bouwdoos. Niet alleen stelt het kinderen in staat om hun eigen ledlamp te maken, maar het opent ook de deur naar de boeiende wereld van solderen, waardoor ze op een interactieve manier vertrouwd raken met deze fascinerende techniek."

Check de favoriete box van Niels

Amelie | Educational content creator

"Na het afronden van mijn studies Bachelor Lager Onderwijs en Master Pedagogische Wetenschappen (Onderwijskunde), proefde ik van het leven als leerkracht. Al snel ontdekte ik de creatieve grenzen en dus ging ik op zoek naar een job waarin ik mijn fantasie en zin om te creëren meer aan bod mocht laten komen.

Zo kwam ik bij Nelson terecht als Educational content creator. Hier kan ik samen met Niels én vol enthousiasme educatieve bouwpakketten ontwikkelen die bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen.

Naast mijn werk bij Nelson heb ik nog een andere passie: het ontwerpen van mijn eigen juwelen.

Wanneer ik niet aan het werk ben, ben ik aan het sporten, aan het bakken of aan het genieten met vrienden.

De 'Let it bloom' bouwdoos is echt mijn persoonlijke favoriet. Deze box moedigt kinderen aan om hun creativiteit de vrije loop te laten en hun groene vingers te ontwikkelen. Met deze unieke bouwdoos kunnen jonge geesten bloeien terwijl ze spelenderwijs meer leren over de prachtige wereld van planten en tuinieren."

Check de favoriete box van Amelie

Onze partners